🍇 Cosecha - Ximénez-Spinola imponerar med sin sammetslena textur och den harmoniska balansen av fruktiga aromer såsom torkade plommon och persikor
🥗 Denna utsökta förstärkta vin kompletterar perfekt sparrissallad med quinoa eller ett kryddigt lam curry
🌍 Tillverkad av den ädle Pedro Ximénez-druvan från den traditionella vinregionen Andalusien
förpackningen!
Mer information om Cosecha - Ximénez-Spinola
Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan du uppleva en perfekt balans i detta starkvin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta spanska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart komplexa toner av torkade plommon, persikor, torkad frukt och fruktbröd. Till detta kommer inslag av andra frukter.
Cosecha kan beskrivas som särskilt fruktig och sammetslen, eftersom den har vinifierats med en behagligt söt smakprofil. I gommen har denna välbalanserade sherry en härligt sammetslen och tät struktur. Tack vare den balanserade fruktsyran ger Cosecha en behaglig smakupplevelse utan att för den skull sakna friskhet. I eftersmaken bjuder denna sherry från vinodlingsregionen Andalusien på en härlig längd. Återigen dyker antydningar av sultanrussin och persika upp.
Vinifiering av Ximénez-Spinola Cosecha
Denna sherry är tydligt fokuserad på en druvsort, nämligen Pedro Ximénez. Endast de bästa druvorna användes till detta underbart balanserade vin av en enda sort från Ximénez-Spinola. Självklart bestäms Cosecha också av klimatmässiga och stilistiska faktorer Jerez DO. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets sanna bemärkelse och presenterar sig som utomordentligt komplext.
Matrekommendation för Cosecha från Ximénez-Spinola
Detta starkvin från Spanien avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är perfekt som tillbehör till sparrissallad med quinoa, kryddig curry med lamm eller grönsakssallad med rödbetor.
- Fler produkter från Ximénez-Spinola