✨ Crémant de Loire Brut från Louis Despas imponerar med sina eleganta bubblor och den komplexa aromen av kvitten och lime
🥗 Ideal till fräscha sparrissallader eller en delikat banantrifle i glaset, perfekt för gemytliga tillställningar
🍇 Tillverkad av utvalda Chardonnay- och Chenin Blanc-druvor från den pittoreska Val de Loire, garanterar denna mousserande vin högsta njutning
förpackningen!
Mer information om Crémant de Loire Brut - Louis Despas
Crémant de Loire Brut från vinodlingsregionen Val de Loire visar en briljant skimrande platinagul, gyllengul i glaset. Gnistret i denna Crémant skimrar vitalt och långvarigt i glaset. Denna franska cuvée smälter in i glaset med underbart uttrycksfulla toner av kvitten, lime, päron och citron. Här finns också inslag av jästfällning, brioche och gräddgodis.
Denna torra Crémant från Louis Despas är något för vinälskare som gillar det absolut torrt. Crémant de Loire Brut kommer mycket nära detta, eftersom den vinifierades med bara 10 gram restsocker. Denna krispiga och smältande Crémant är lättfotad och mångskiktad och presenterar sig på gommen. Tack vare sin balanserade fruktsyra smeker Crémant de Loire Brut gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. Finalen av detta mousserande vin från vinodlingsregionen Val de Loire, närmare bestämt från Crémant de Loire AOC, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Louis Despas Crémant de Loire Brut
Den eleganta Crémant de Loire Brut från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Chardonnay och Chenin Blanc. Druvorna till detta mousserande vin från Frankrike skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsningen av basvinerna. Efter sammansättningen av crémantvinerna följer ytterligare lagring på basis av klassisk flaskjäsning. Louis Despas Crémant de Loire Brut mognar sedan i flaskan under flera månader och degorgeras slutligen.
Matrekommendation för Crémant de Loire Brut från Louis Despas
Detta franska vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är ett perfekt komplement till banantrifli i glas, sparrissallad med quinoa eller grönsallad med rödbetor.
- Fler produkter från Bouvet Ladubay