🍾 Crémant du Jura Brut Lapiaz AOC från Tissot-Maire imponerar med sin eleganta, torra textur och ett fascinerande pärlspel
🥗 Idealiskt till sparrissallad med quinoa, banantrifle i glas eller mandelmjölkgele med litchi
🌍 Detta högkvalitativa mousserande vin från Jura förenar de ädla druvsorterna Chardonnay och Pinot Noir för en oemotståndlig smakupplevelse
förpackningen!
Mer information om Crémant du Jura Brut Lapiaz AOC - Tissot-Maire
Den lättfotade Crémant du Jura Brut Lapiaz från huset Tissot-Maire lyser i glaset med en strålande gyllengul färg. Gnistan i denna Crémant lyser vital och långvarig i glaset. Doften av detta mousserande vin från Jura är övertygande med aromer av lime, akacia, körsbärsblomma och apelsinblomma. Det är just den fruktiga karaktären som gör detta vin så speciellt.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med endast 2 gram restsocker. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen är texturen i denna lättfotade Crémant underbart smältande. Fruktsyran i Crémant du Jura Brut Lapiaz är underbart rundad och gör detta vin underbart smidigt. Avslutningen på denna Crémant från Jura vinodlingsregion glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från ler- och märgeldominerade jordar.
Vinifiering av Tissot-Maire Crémant du Jura Brut Lapiaz
Detta eleganta mousserande vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Chardonnay och Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Jura. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera, kalksten och märgel. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Nu följer jäsningen av basvinerna. Efter att cuvéen har satts samman följer ytterligare lagring på grundval av klassisk flaskjäsning. Tissot-Maire Crémant du Jura Brut Lapiaz mognar sedan i flaskan i flera månader och är slutligen disgorged.
Matrekommendation för Tissot-Maire Crémant du Jura Brut Lapiaz
Detta franska mousserande vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till sparrissallad med quinoa, banantrifli i glas eller mandelmjölksgelé med litchi.
- Fler produkter från Tissot-Maire