🍷 Cru Bourgeois Médoc utmärker sig genom sin silkiga textur och mogna karaktär från 12 månaders lagring på ekfat
🍽️ Njut av detta ädla rödvin till läcker lammragout eller mör kalvlever för en oförglömlig smakupplevelse
🏰 Tillverkad på det kända Château Leboscq förenar detta vin de ädla druvsorterna Cabernet Franc, Merlot och Petit Verdot från den bördiga Bordeaux
förpackningen!
Mer information om Cru Bourgeois Médoc AOC - Château Leboscq
Château Leboscq Cru Bourgeois Médoc är ett förstklassigt rött vin. I det här glaset har det en underbart ljus, purpurröd färg. Om man håller glaset i en vinkel kan man se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna av detta fatlagrade vin. Doften av detta röda vin från Bordeaux förtrollar med inslag av blåbär, svarta vinbär, björnbär och mullbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs vanilj, svart te och orientaliska kryddor till.
Detta torra rödvin från Château Leboscq är perfekt för vinälskare som inte kan dricka sitt vin torrt nog. På tungan kännetecknas detta balanserade rödvin av en otroligt silkeslen och köttig textur. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, som kan mogna, imponerar äntligen med en vacker finish.
Vinifiering av Château Leboscq Cru Bourgeois Médoc
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot utgör grunden för den förstklassiga och underbart balanserade Cuvée Cru Bourgeois Médoc från Château Leboscq. Efter handskörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Cru Bourgeois Médoc i ytterligare 12 månader på ekfat.
Matrekommendation för Cru Bourgeois Médoc från Château Leboscq
Detta röda vin från Frankrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, osso buco eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Leboscq