• ♥ För närvarande 22.046 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
ekologisk ekologisk
vegan vegan
Erstsemester Rotwein Bio - Weingut Studier
ekologisk ekologisk
vegan vegan
Plommon, röda vinbär, Surkörsbär och Skogsbotten

🍷 Den första terminen Rödvin Bio imponerar med sin eleganta lagring i små ekfat och presenterar sig underbart torr och smidig

🍽️ Njut av den vid 15 - 18°C tillsammans med bräserad kyckling eller fyllda paprikor och upplev perfekt harmoni

🌱 Tillverkad av veganska Acolon- och Dornfelder-druvor från vingården Studier, växer detta rödvin i de bördiga jorden i Pfalz

Erstsemester Rotwein Bio - Weingut Studier

Spara 2 %, köp 6!
Om du köper 6 av produkterna i denna åtgärd får du en rabatt på 2% .

Årgång

9999
2021
2022
6
2
12
24
Pris per enhet: 156,48 *
Erstsemester Rotwein Bio - Weingut Studier
Close
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Säkra
förpackningen!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om Erstsemester Rotwein Bio - Weingut Studier

Det fatlagrade Erstsemester-rödvinet Bio från vinodlingsregionen Pfalz har en klar purpurröd färg i glaset. Doften av detta röda vin från Pfalz präglas av toner av olika röda och svarta bär och mörka frukter som hjärtkörsbär och plommon. Weingut Studier Erstsemester Rotwein Bio presenterar sig underbart torr för kännaren. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På gommen är strukturen i detta balanserade röda vin underbart lätt. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar det färska röda vinet Bio gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet samtidigt. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Pfalz fängslar med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av lerjord och löss.

Vinifiering av Erstsemester ekologiskt rött vin från Weingut Studier

Det balanserade Erstsemester Bio-rödvinet från Tyskland är en cuvée, veganskt vinifierad från druvsorterna Acolon och Dornfelder. Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av ler och löss. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.

Matrekommendation för Erstsemester Red Wine Bio från Weingut Studier

Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, ankbröst med sockerärtor eller fyllda paprikor.

Hårda fakta

Typ:
Vin kategori:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Arom:
Plommon , röda vinbär , Surkörsbär , Skogsbotten
Textur:
enkelt
Tillfälle och tema:
Barbecue
Land:
Tyskland
Odlingsområde:
Pfalz (DE)
Golv & Särskilda lager:
Lera , Lössjord
Alkohol i vol%:
13
Total syrahalt ca. i g/l:
5,3
Restsocker ca. i g/l:
10,7
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Cuvée:
Druvsort cuvée
Mognadslagring:
litet virke
Detaljer om förlängning:
Barrique 225 l
Expansionstid i mon.:
12
Kvalitetsklassificering :
Q.b.A. Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete
Ekologisk & Biodynamisk:
ekologisk (BIO DE-ÖKO-039)
Ekologisk, vegansk, alkoholfri etc.:
Stil:
modernt
Passar till:
Mörka rätter
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Bourgogne-flaska
Kapsyl:
Twist cap (Stelvin)
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Weingut Studier - DE-ÖKO-039 - Fließstraße 34-36 - 67158 Ellerstadt - Deutschland
PID:
74702-DE-RW-BL-0063-18.3
Upp