- Detta rosévin av druvan Monastrell passar utmärkt till torsk med gurk- och senapsgrönsaker eller till fiskcurry med kokos och lime
- Dess ursprung i Murcia gör det här vinet till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Detta spanska rosévin är perfekt som ett elegant balkongvin (terrassen fungerar också!) eller som ett sommarvin
förpackningen!
Mer information om Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado DOP - Bodegas Alceño
Den lättfotade Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado från Bodegas Alceño glider in i glaset med lysande hallonrosa. Detta spanska vin av en enda sort visar underbart uttrycksfulla toner av äpplen, kvitten, päron och nashipäron i glaset. Detta åtföljs av inslag av andra frukter.
På gommen börjar Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado från Bodegas Alceño underbart torr, greppig och aromatisk. Avslutningen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Murcia, närmare bestämt från Jumilla DO, glädjer slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado från Bodegas Alceño
Den eleganta Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado från Murcia är gjord av druvor av Monastrell-sorten. Efter skörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado fortsätta att harmonisera under några månader på den fina jästfällningen.
Matrekommendation för Bodegas Alceño Gallo Pedro Luis Monastrell Rosado
Detta rosévin från Spanien serveras bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C som tillbehör till spagetti med kapris- och tomatsås, grönsallad med rödbetor eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Bodegas Alceño