Mer information om Lirac AOC - Domaine La Rocaliére
Den kraftfulla Lirac från Domaine La Rocaliére skimrar i glaset med en tät lila röd. Detta röda vin från Frankrike hälls lämpligen upp i ett Bordeaux-glas och avslöjar underbart uttrycksfulla aromer av rom, blåbär, plommon och sylt av vilda bär, avrundat med orientaliska kryddor, kakaobönor och pepparkakskryddor som kommer från fatlagringen.
Detta röda vin från Domaine La Rocaliére är helt rätt för alla vindrickare som gillar så lite sötma som möjligt i sitt vin. Samtidigt blir det aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin som inte kommer från snabbköpet. Detta krämiga rödvin är fylligt och komplext i gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smeker Lirac gommen med en sammetslen känsla, utan att samtidigt sakna saftig livlighet. På slutet glädjer detta lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen i norra Rhône-dalen med betydande längd. Återigen visar antydningar till plommon sylt och plommon igenom.
Vinifiering av Domaine La Rocaliére Lirac
Den kraftfulla Lirac från Frankrike är en cuvée vinifierad från druvsorterna Garnacha, Mourvèdre och Syrah. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Lirac i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Domaine La Rocaliére Lirac
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till bräserad kyckling i rött vin, spagetti med kapris- och tomatsås eller ossobuco.
- Fler produkter från Domaine La Rocaliere