🍷 Le Retour Ventoux AOP från Domaine Mur-Mur-Ium strålar med sin täta, purpurfärgade färg och en elegant lagring i rostfritt stål
🍽️ Njut av detta kraftfulla rödvin perfekt tempererat till citron-chili-kyckling eller fyllda röda lökar med couscous
🌟 Tillverkad av de ädla druvsorterna Garnacha och Syrah, speglar detta vin de mineralrika jorden i södra Rhône
förpackningen!
Mer information om Le Retour Ventoux AOP - Domaine Mur-Mur-Ium
Domaine Mur-Mur-Ium Le Retour Ventoux är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. I doften presenterar detta röda vin från Domaine Mur-Mur-Ium alla typer av blåbär, mullbär, björnbär och svarta vinbär. Som om det inte vore imponerande nog tillför lagringen i rostfritt stål pepparkakskrydda, vanilj och kanel.
På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät och köttig textur. Avslutningen på detta röda vin från södra Rhônedalen, närmare bestämt från Ventoux, som kan mogna, imponerar äntligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från kalksten och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Domaine Mur-Mur-Ium Le Retour Ventoux
Den kraftfulla Le Retour Ventoux från Frankrike är en cuvée gjord på druvsorterna Garnacha och Syrah. I södra Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sand och kalksten. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Domaine Mur-Mur-Ium Le Retour Ventoux
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till citronchilikyckling med bulgur, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller romgryta.
- Fler produkter från Domaine Mur-Mur-Ium