- Denna förstklassiga rödvin harmoniserar utmärkt med sjudna kyckling i rödvin eller grönsaks-couscous med nötköttbullar
- Hans ursprung från Bordeaux gör detta vin till en typisk representant för viner från den Gamla världen
- Detta franska rödvin är utmärkt för förträfflig njutning till en mängd olika rätter & tillfällen
Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Les Hauts du Tertre Margaux - Château du Tertre
Med Château du Tertre Les Hauts du Tertre Margaux kommer en förstklassig rödvin till det kristallklara glaset. Här visar den en underbart lysande, rubinröd färg. Efter den första svängningen kan man uppleva en utmärkt balans i detta rödvin, eftersom det varken framstår som vattnigt eller siraps- eller likörartat på glasets väggar. Buketten av detta rödvin från Bordeaux förtrollar med toner av svarta vinbärsgelé. Om vi fortsätter att utforska aromerna, tillkommer inslag av svarta vinbär och kryddiga noter.
Château du Tertre Les Hauts du Tertre Margaux presenterar sig för njutaren härligt torrt. Detta rödvin visar sig aldrig vara grov eller karg, som man kan förvänta sig av ett vin från toppsegmentet. I eftersmaken imponerar detta rödvin från Bordeaux-regionen till sist med vacker längd. Återigen framträder anklanger av svarta vinbärsgelé.
Vinifikation av Les Hauts du Tertre Margaux från Château du Tertre
Detta balanserade rödvin från Frankrike tillverkas av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Självklart påverkas Les Hauts du Tertre Margaux även av klimatet och vinodlingsstilen i Margaux. Denna fransman kan i ordets bokstavliga bemärkelse kallas ett vin från den Gamla Världen, som presenterar sig exceptionellt imponerande. Efter handplockningen transporteras druvorna omedelbart till vinkällaren. Här sorteras de och mals varsamt. Därefter följer jäsningen i ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen åtföljs av en lagring i några månader på den fina jästtoppen innan vinet till slut tappas upp.
Matråd för Les Hauts du Tertre Margaux från Château du Tertre
Detta franska rödvin bör avnjutas vid en temperering på 15 - 18°C. Det passar perfekt som följeslagare till kalvsadel med bönor och tomater, gåsbröst med ingefära-rödkål och mejram eller ossobuco.
- Fler produkter från Château du Tertre