- Denna rödvin från Gamay-druvor kompletterar utmärkt rätter som kalvstek med bönor och tomater eller gåsbröst med ingefära och rödkål samt mejram
- Jäsningen i betong och stora träfat gör detta rödvin särskilt sammetslent
- Detta franska rödvin passar utmärkt
Moulin À Vent - Domaine De Briante
förpackningen!
Mer information om Moulin À Vent - Domaine De Briante
Den eleganta Moulin À Vent från Domaine De Briante glider in i glaset med en ljus ljusröd. Till näsan presenterar detta Domaine De Briante-rödvin alla typer av akacia.
Detta vin smakar behagligt torrt. Det har tappats med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät, sammetslen och köttig textur. I avslutningen gläder detta vin från vinodlingsregionen Beaujolais äntligen med en vacker längd. Återigen finns det antydningar till akacia. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstens- och lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Domaine De Briante Moulin À Vent
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Gamay. Endast de bästa druvorna skördades för detta underbart balanserade vin med en enda sort från Domaine De Briante. I Beaujolais växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på jordar av lera och kalksten. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i betong och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Serveringsförslag för Moulin À Vent från Domaine De Briante
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till grönsakskuskus med oxkaka, bräserad kyckling i rött vin eller ankbröst med sockerärter.