🍷 MP Merlot torr från Markus Pfaffmann imponerar med sin elegant torra smakprofil och en harmonisk balans mellan frukt och ekträ
🍽️ Njut av detta fylliga rödvin till en utsökt lammragout eller stekt kyckling i rödvin för en oöverträffad smakupplevelse
🌍 Denna utsökta Merlot kommer från de berömda vinfälten i Pfalz och visar kvaliteten och hängivenheten hos vingården Karl Pfaffmann
förpackningen!
Mer information om MP Merlot trocken - Markus Pfaffmann
MP Merlot från vinodlingsregionen Pfalz uppenbarar sig i glaset i en ljuslila färg. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i en Bordeaux-bägare och uppvisar en underbart uttrycksfull doft av sultanrussin, torkade plommon, fruktbröd och torkad frukt, som avrundas av ek, kanel och vanilj.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med 5,1 gram restsocker. Som man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, övertygar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart tät. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar MP Merlot med en mjuk munkänsla utan att samtidigt sakna friskhet. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Pfalz fängslar med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Markus Pfaffmann MP Merlot
Grunden för den balanserade MP Merlot från Pfalz är druvor från druvsorten Merlot. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för MP Merlot av Markus Pfaffmann
Detta tyska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till thailändsk gurksallad, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Weingut Karl Pfaffmann