- Denna förstklassiga fermenterade vin passar till fruktig endivesallad eller sparrissallad med quinoa
- Dess ursprung från Venetien gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallklimat-odlingsområde
- En idealisk fermenterad vin, förstklassig som en samstämmig aperitif
Raboso Rosato Redentor - Tessère
förpackningen!
Mer information om Raboso Rosato Redentor - Tessère
Raboso Rosato Redentor från Tessère från Veneto visar en ljus, hallonröd färg i det virvlade glaset. Bubblorna i detta mousserande vin skimrar i glaset. Den första doften av Raboso Rosato Redentor avslöjar toner av citroner och granatäpplen. De fruktiga aspekterna av bouqueten får sällskap av lime och peppar.
På tungan kännetecknas detta balanserade mousserande vin av en otroligt lätt, krämig och krispig textur. Avslutningen på detta mousserande vin från vinodlingsregionen Veneto imponerar slutligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska inslag från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Raboso Rosato Redentor från Tessère
Det balanserade Raboso Rosato Redentor från Italien är ett vin med en enda druvsort, ekologiskt producerat av druvsorten Raboso. I Veneto växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på lerjordar. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Nu följer jäsningen av basvinerna.
Serveringsförslag för Tessère Raboso Rosato Redentor
Detta italienska vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är perfekt som tillbehör till omelett med lax och fänkål, fruktig endivesallad eller wokade grönsaker med fisk.
- Fler produkter från Tessère