🍷 Den torra Spätburgunder från Allendorf imponerar med sin sammetslena textur och en perfekt balans mellan fruktsyra och mineralitet
🍽️ Ideal till stekt kalvlever eller en smakrik Boeuf Bourguignon passar detta rödvin utmärkt till de högre njutningarna i livet
🌍 Från de bästa lägena i Rheingau, visar denna Spätburgunder de typiska aromerna av jordgubbar och hallon från handplockade druvor
förpackningen!
Mer information om Spätburgunder trocken - Allendorf
Pinot Noir från Allendorf i Rheingau erbjuder en ljus, ljusröd färg i vinglaset. I glaset avslöjar detta röda vin från Allendorf aromer av jordgubbar och hallon, kompletterade med röda vinbär. Detta röda vin från Allendorf är perfekt för personer som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Pinot Noir kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 0,2 gram restsocker. Texturen i detta välbalanserade rödvin är underbart sammetslen i gommen. Tack vare sin livliga fruktsyra är Pinot Noir imponerande fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Rheingau är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från de löss- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Pinot Noir från Allendorf
Detta balanserade röda vin från Tyskland är vinifierat från druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rheingau. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i ler- och lössjordar. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i stora träfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av lagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matsalsrekommendationer för Allendorf Pinot Noir
Detta röda vin från Tyskland avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, boeuf bourguignon eller lammragout med kikärter och torkade fikon.
- Fler produkter från Fritz Allendorf