Köp 12, spara 4 %!
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
Mer information om Assmannshäuser Spätburgunder trocken - Allendorf
Den fatlagrade Assmannshäuser Pinot Noir från vinodlingsregionen Rheingau presenterar sig i en ljus ljusröd färg i glaset. Detta Allendorf-rödvin avslöjar alla typer av björnbär på näsan. Som om det inte redan var imponerande, ger lagringen på stora träfat ytterligare aromer som svartvinbär och blåbär.
Detta röda vin från Allendorf är för vinälskare som inte kan dricka sitt vin torrt nog. Assmannshäuser Pinot Noir kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 0,1 gram restsocker. Detta sammetslena röda vin är balanserat och komplext i gommen. Assmannshäuser Pinot Noir är utomordentligt fräsch och livlig i gommen tack vare sin distinkta fruktsyra. Avslutningen på detta välmognande rödvin från vinodlingsregionen Rheingau är fängslande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från jordmånen som domineras av skiffer och granit.
Vinifikation av Allendorf Assmannshäuser Pinot Noir
Detta balanserade röda vin från Tyskland är tillverkat av druvsorten Pinot Noir. Vinrankorna som producerar druvorna till detta vin växer på skiffer- och granitjordar i Rheingau. Efter att ha skördats för hand förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora ekfat vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar får den eleganta Assmannshäuser Pinot Noir mogna i flera månader på ekfat.
Matsalsrekommendationer för Assmannshäuser Pinot Noir från Allendorf
Detta tyska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till lammragout med kikärtor och torkade fikon, bräserad kyckling i rött vin eller grönsakscouscous med nötfärsrissoles.