🍷 Traditionen Gigondas AOP från Francois Xavier Lambert visar en utmärkt balans genom sin 24-månaders lagring i franska ekfat
🍽️ Njut av detta fylliga röda vin till fyllda paprikor eller utsökt Ossobuco
🌳 Detta kraftfulla vin förenar druvsorterna Grenache, Mourvèdre och Syrah från de mineralrika jorden i Rhône-dalen
förpackningen!
Mer information om Tradition Gigondas AOP - Francois Xavier Lambert
Den fatlagrade Tradition Gigondas från vinodlingsregionen Rhône Valley avslöjar sig i en tät purpurröd färg i glaset. Denna franska cuvée avslöjar underbart uttrycksfulla toner av björnbär, röda vinbär, blåbär och plommon i glaset. Det finns också inslag av animaliska toner, rostat trä och skogsgolv.
På gommen börjar Tradition Gigondas från Francois Xavier Lambert underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Texturen i detta kraftfulla röda vin är underbart sammetslen i gommen. I avslutningen gläder detta vin från vinodlingsregionen Rhône Valley, som åldras väl, äntligen med sin anmärkningsvärda längd. Återigen finns det antydningar till surkörsbär och plommon. Mineraliska toner från de ler- och grusdominerade jordarna läggs till i avslutningen.
Vinifiering av Francois Xavier Lambert Tradition Gigondas
Basen för den kraftfulla Tradition Gigondas från Frankrike är druvor från druvsorterna Grenache, Mourvèdre och Syrah. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rhônedalen. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera, kalksten och grus. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i betongtankar och stora trätankar vid kontrollerade temperaturer. I slutet av denna process lagras den kraftfulla Tradition Gigondas på franska ekfat i ytterligare 24 månader.
Matsalsrekommendation för Tradition Gigondas från Francois Xavier Lambert
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till fyllda paprikor, ossobuco eller salta curryrätter med lamm.