🍷 Rouge Châteauneuf-du-Pape från Domaine du Vieux Lazaret imponerar med en elegant fatlagring och en sammetslen textur
🍽️ Den harmoniserar utsökt med gåsbröst i ingefära-rödkål eller fyllda röda lökar och tar festmåltiden till nya höjder
🌍 Detta kraftfulla vin förenar de ädla druvsorterna Counoise, Cinsault, Garnacha, Mourvèdre och Syrah från den berömda vinregionen Rhône
förpackningen!
Mer information om Châteauneuf-du-Pape AOC - Domaine du Vieux Lazaret
Den fatlagrade Rouge Châteauneuf-du-Pape från vinodlingsregionen Rhône presenterar sig i en tät karmosinröd färg i glaset. Om du snurrar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid glasets kant. Detta vin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett rött vinglas och avslöjar härligt distinkta aromer av mullbär, svarta vinbär, blåbär och björnbär, avrundade med mörk choklad, kanel och svart te som har tillförts genom fatlagringen.
Rouge Châteauneuf-du-Pape från Domaine du Vieux Lazaret är rätt vin för alla konnässörer som gillar torrt. Det är dock aldrig glest eller sprött, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. Avslutningen på detta röda vin från södra Rhônedalen, närmare bestämt från Châteauneuf-du-Pape, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Domaine du Vieux Lazaret Rouge Châteauneuf-du-Pape
Grunden för den kraftfulla Rouge Châteauneuf-du-Pape från södra Rhônedalen är druvor från sorterna Counoise, Cinsault, Garnacha, Mourvèdre och Syrah. Rouge Châteauneuf-du-Pape är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Rouge Châteauneuf-du-Pape fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 18 månader.
Matrekommendation för Rouge Châteauneuf-du-Pape från Domaine du Vieux Lazaret
Detta franska vin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till gåsbröst med rödkål och mejram, grönsaksgryta med pesto eller rödlök fylld med couscous och aprikoser.
- Fler produkter från Famille Quiot