🍇 Via Edetana Tinto imponerar med sin täta, purpurfärgade färg och en harmonisk lagring i fransk ek
🍽️ Den passar utmärkt till läcker purjolökstortilla eller öm anklår med sockerärtor
🌍 Från de solkyssta vingårdarna i Katalonien, gjord av druvorna Carignan och Garnacha, vinifierad av Edetaria
förpackningen!
Mer information om Via Edetana Tinto - Edetaria
Via Edetana Tinto från Edetaria i Katalonien har en tät, purpurröd färg i glaset. Detta rödvin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett Bordeauxglas och avslöjar underbart uttrycksfulla aromer av mullbär, plommon, svarta körsbär och björnbär, som avrundas med ytterligare fruktiga nyanser som kommer från lagringen på träfat.
Detta röda vin från Edetaria är precis rätt för alla vinälskare som gillar torrt. Men det är aldrig torrt eller sprött, som man skulle kunna förvänta sig av ett vin. Detta täta och sammetslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Tack vare den vitala fruktsyran är Via Edetana Tinto imponerande friskt och livligt i gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Terra Alta DO, som kan mogna bra, är slutligen övertygande med en betydande eftersmak.
Vinifiering av Edetaria Via Edetana Tinto
Detta kraftfulla rödvin från Spanien vinifieras av druvsorterna Carignan och Garnacha. När druvorna till Via Edetana Tinto är helt mogna skördas de uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Via Edetana Tinto i 12 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Edetaria Via Edetana Tinto
Detta spanska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som komplement till La Cabernet. Det är ett perfekt tillbehör till purjolökstortilla, ankbröst med sockerärtor eller pasta med korvknyten.
- Fler produkter från Edetaria