🍷 Baronen Carl Saint-Émilion AOC utvecklar en elegant och smidig karaktär genom harmoniseringen av Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot
🍽️ Perfekt som sällskap till läckra pumpa-gratänger och soltorkad kyckling i rödvin, ger detta vin utsökta njutningsstunder
🌍 Från den välrenommerade vinregionen Bordeaux, personifierar denna dropp från Baron Philippe de Rothschild den klassiska europeiska charmen och högsta kvalitet
Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Baron Carl Saint-Émilion AOC - Baron Philippe de Rothschild
I glaset visar Baron Carl Saint-Émilion från Baron Philippe de Rothschilds hus en briljant skimrande purpurfärg. Vid kanterna finns också en färgövergång till granatrött. Om du ger det lite luft genom att snurra det, kännetecknas detta röda vin av en fascinerande briljans som får det att dansa livligt i glaset. Denna franska cuvée uppvisar underbart uttrycksfulla toner av blåbär, svarta vinbär, mullbär och björnbär i glaset. Här finns också inslag av mörk choklad, kanel och pepparkakskrydda.
Baron Philippe de Rothschild Baron Carl Saint-Émilion är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, är i slutändan övertygande med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de grus- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Baron Carl Saint-Émilion från Baron Philippe de Rothschild
Detta eleganta röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera, sand, kalksten och grus. Baron Carl Saint-Émilion är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. När druvorna har skördats förs de till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Baron Carl Saint-Émilion från Baron Philippe de Rothschild
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till pumpagryta, bräserad kyckling i rödvin eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Baron Philippe de Rothschild