- Detta förstklassiga rödvin passar perfekt till rätter som citronchilikyckling med bulgur eller bakade fårostpaket
- Barriquelagringen gör det här röda vinet särskilt sortrikt och fruktigt
- Ett kraftfullt rött vin som bland annat passar utmärkt till brasan eller Thanksgiving
Klar för omedelbar avsändning, leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Château Saint-Germain Bordeaux Superieur AOC - Calvet
Château Saint-Germain Bordeaux Superieur av Calvet från Bordeaux avslöjar en tät, lila-röd färg i glaset. Hällt i ett rödvinsglas presenterar detta röda vin från Frankrike underbart framstående och komplexa aromer av björnbär och röda vinbär, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser.
Calvet Château Saint-Germain Bordeaux Superieur presenterar sig underbart torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt krämig och tät textur. I eftersmaken imponerar detta lagringsdugliga vin från vinodlingsområdet Bordeaux med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och björnbär. I finishen ansluter mineralnoter från grus- och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Château Saint-Germain Bordeaux Superieur av Calvet
Grunden för den kraftfulla Château Saint-Germain Bordeaux Superieur från Frankrike är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av sand och grus. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas särskilt snabbt och helst på morgonen vid optimal mognad för att bevara deras aromer. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Calvet Château Saint-Germain Bordeaux Superieur
Upplev detta röda vin från Frankrike bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till bakade fårostpaket, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller citronchilikyckling med bulgur.
- Fler produkter från Calvet