- Detta uttrycksfulla rödvin passar utmärkt till rätter som kalvstek med bönor och tomater eller penne med ruccola
- Lagringen på barriquefat gör detta rödvin särskilt krämigt
- Detta franska rödvin är en perfekt gåva till goda vänner eller som present till kunder
Leveranstid ca. 6-8 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Grande Reserve Bordeaux Superieur AOC - Calvet
Den kraftfulla Grande Reserve Bordeaux Superieur från huset Calvet lyser in i glaset med en tät lila röd. Buketten av detta röda vin från Bordeaux förför med toner av björnbärsgelé, surkörsbär och röda vinbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs rökiga toner till, uppmuntrade av ekinflytandet.
Calvet Grande Reserve Bordeaux Superieur är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät och krämig textur. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från Bordeaux vinodlingsregion, närmare bestämt från Bordeaux Supérieur, övertygar äntligen med en extraordinär efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av grus och kalksten.
Vinifiering av Grande Reserve Bordeaux Superieur av Calvet
Cabernet Sauvignon och Merlot-druvor är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Grande Reserve Bordeaux Superieur från Calvet. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av kalksten och grus. Bären till detta röda vin från Frankrike skördas särskilt snabbt och helst på morgonen vid tidpunkten för optimal mognad för att bevara deras arom. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Grande Reserve Bordeaux Superieur från Calvet
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det passar perfekt till fyllda paprikor, penne med ruccola eller gåsbröst med rödkål och mejram.
- Fler produkter från Calvet