- Denna rödvin gjort på Cornalin-druvor kompletterar perfekt rätter som stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller grönsaks-couscous med köttbullar av nötkött
- Jäsningen i rostfritt stål gör detta italienska rödvin särskilt sammetslent
- En idealisk rödvin, utmärkt bland annat för en romantisk middag
Cornalin - La Vrille
förpackningen!
Mer information om Cornalin - La Vrille
Cornalin från La Vrille i Aostadalen erbjuder en ljus, rubinröd färg i det virvlande glaset. Den första näsan av Cornalin smickrar med toner av björnbär. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av mer fruktiga-balsamiska nyanser.
I gommen börjar Cornalin från La Vrille underbart torr, greppig och aromatisk. I gommen är texturen i detta balanserade rödvin underbart sammetslen, köttig och tät. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Valle d'Aosta på en vacker längd. Återigen dyker inslag av björnbär upp. I avslutningen kommer mineraltoner från de sanddominerade jordarna in.
Vinifiering av Cornalin från La Vrille
Det här röda vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Cornalin. Endast förstklassigt druvmaterial togs in för detta underbart balanserade vin med en enda sort från La Vrille. I Aostadalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på sandjordar. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får Cornalin fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 17 månader.
Serveringsförslag för La Vrille Cornalin
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till kokt kalvkött med bönor och tomater, fyllda paprikor eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från La Vrille