🍷 Domaine de l'Aigle Pinot Noir från Gerard Bertrand imponerar med sin eleganta, torra smakprofil och en imponerande fyllighet
🍽️ Perfekt till grönsaks-couscous med nötköttbullar eller öm anka övertygar denna ekologiska rödvin vid 15-18°C
🌍 Denna sortdrivna Pinot Noir förenar traditionen från Gamla Världen med charmen från Languedoc för en oförglömlig smakupplevelse
förpackningen!
Mer information om Domaine de l'Aigle Pinot Noir - Gerard Bertrand
I glaset har den ekologiskt producerade Domaine de l'Aigle Pinot Noir från Gerard Bertrands penna en tät ljusröd färg. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. Doften av detta röda vin från Languedoc är övertygande med nyanser av björnbär, mullbär, blåbär och svarta vinbär. Om vi spårar aromen ytterligare läggs orientaliska kryddor, svart te och pepparkakskrydda till, främjat av ekinflytandet.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På finishen glädjer detta unga vin från Languedoc vinodlingsregion med en vacker längd. Återigen finns det inslag av mullbär och blåbär.
Vinifiering av Gerard Bertrand Domaine de l'Aigle Pinot Noir
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Noir. Endast oklanderliga druvor användes för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Gerard Bertrand. Domaine de l'Aigle Pinot Noir är ett vin från den gamla världen rakt igenom, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången med viner från den gamla världen. Det faktum att Pinot Noir-druvor trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett mycket stort inflytande på druvornas mognad. Detta resulterar bland annat i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög alkoholhalt i vinet. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på franska ekfat.
Matrekommendation för Gerard Bertrand Domaine de l'Aigle Pinot Noir
Upplev detta ekologiska rödvin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till grönsakscouscous med köttbullar, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller ankbröst med sockerärter.
- Fler produkter från Gérard Bertrand