- Denna rödvin från Fumin-druvor harmoniserar utmärkt med kalvstek med bönor och tomater eller stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamicovinsås
- Jäsningen i rostfritt stål och stort trä gör detta rödvin särskilt sammetslent
- En kraftfull rödvin, utmärkt bland annat till en romantisk middag
Fumin - La Vrille
förpackningen!
Mer information om Fumin - La Vrille
Med La Vrille Fumin kommer ett förstklassigt rött vin in i vinglaset. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Hällt i ett rött vinglas avslöjar detta röda vin från den gamla världen underbart komplexa aromer av akacia, avrundade av peppar, kryddnejlika och vanilj, som bidrar till åldrandet i träfat.
I gommen öppnar Fumin från La Vrille underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Detta täta, köttiga och sammetslena röda vin presenterar sig på gommen med tryck och komplexitet. På slutet glädjer detta vin från vinodlingsregionen Valle d'Aosta med en vacker längd. Återigen finns det antydningar till akacia. I avslutningen kommer mineraltoner från de sanddominerade jordarna in.
Vinifiering av La Vrille Fumin
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Fumin. Endast oklanderligt druvmaterial användes för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från La Vrille. Druvorna växer under optimala förhållanden i Aostadalen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i sandjordar. Efter skörden når druvorna vineriet så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Fumin i ytterligare 12 månader på ekfat.
Serveringsförslag för La Vrille Fumin
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till bräserad kyckling i rött vin, grönsakscouscous med köttbullar eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från La Vrille