- Detta rödvin från Carignan och Syrah-druvor harmoniserar utmärkt med lammragout med kikärtor och torkade fikon eller Boeuf Bourguignon
- För njutaren framstår detta vin från Languedoc som ytterst komplext
- Detta franska rödvin passar utmärkt som sällskap till familjefesten eller grillfesten
förpackningen!
Mer information om Heritage 873 Minervois - Gérard Bertrand
Den fatlagrade Heritage 873 Minervois från vinodlingsregionen Languedoc presenterar en tät lila röd i glaset. Doften av detta röda vin från Languedoc förtrollar med aromer av blåbär, plommon, morellkörsbär och mullbär. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer svart bröd, rökt kött och lufttorkad skinka att tänka på.
Detta franska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät och sammetslen textur. Detta unga vin från vinodlingsregionen Languedoc övertygar med sin långa eftersmak. Återigen finns det inslag av blåbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstens- och grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Heritage 873 Minervois av Gérard Bertrand
Grunden för den kraftfulla Heritage 873 Minervois från Languedoc är druvor från sorterna Carignan och Syrah. I Languedoc växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av kalksten och grus. Vid optimal mognad skördas druvorna till Heritage 873 Minervois uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Heritage 873 Minervois i 8 månader på ekfat. Ekfatslagringen följs av en lång flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Heritage 873 Minervois av Gérard Bertrand
Njut av detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som ett passande vin till ankbröst med sockerärtor, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Gérard Bertrand