- Denna sortens rena vitt vin kompletterar utmärkt rätter som purjolök-tortilla eller kål-rullader
- För njutaren framstår detta vin från Trentino-Alto Adige friskt och raklinjigt
- Ett kraftfullt vitt vin, förstklassigt som ett stämningsfullt sommarvin
Gewurztraminer Bio - Lieselehof
förpackningen!
Mer information om Gewurztraminer Bio - Lieselehof
Gewurztraminer Bio från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige presenterar sig i ett tätt kopparguld i glaset. Den första näsan av Gewurztraminer Bio smickrar med nyanser av rosor. De fruktiga delarna av buketten förenas med kanel.
På gommen börjar Gewurztraminer Bio från Lieselehof underbart aromatisk, fruktig och balanserad. På gommen är strukturen i detta kraftfulla vita vin underbart sammetslen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Gewurztraminer Bio från Lieselehof
Den kraftfulla Gewurztraminer Bio från Italien är ett vin med en enda sort, ekologiskt producerat av druvsorten Gewürztraminer. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i jordar gjorda av lera. Druvorna till detta vita vin från Italien skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Gewurztraminer Bio fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Rekommendation för Gewurztraminer Bio från Lieselehof
Detta ekologiska vita vin från Italien avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C som sällskapsvin till purjolökssoppa, spaghetti med kapris-tomatsås eller torsk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Lieselehof