konsultation!
förpackning!
leverans!
Den eleganta Kendermanns Dornfelder från Reh Kendermann flyter in i glaset med en ljuslila färg. Detta tyska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av jordgubbar, björnbär och sura körsbär. Dessa får sällskap av inslag av .
Reh Kendermann Kendermanns Dornfelder presenterar sig behagligt torr för vinkännaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en enorm sammetslen konsistens. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Kendermanns Dornfelder gommen med en sammetslen känsla utan att sakna friskhet. I slutet glädjer detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Pfalz äntligen med god längd. Återigen visar antydningar till jordgubbar och sura körsbär.
Vinifiering av Reh Kendermann Kendermanns Dornfelder
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Dornfelder. Endast det bästa druvmaterialet användes för detta underbart balanserade vin med en enda sort från Reh Kendermann. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Kendermanns Dornfelder särskilt snabbt och vid den svalaste möjliga tiden på dagen för att bevara deras aromer. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Reh Kendermann Kendermanns Dornfelder
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till purjolökstortilla, kålroulader eller torsk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Reh Kendermann