🍷 Korem Isola dei Nuraghi Rosso IGT från Argiolas imponerar med en elegant fyllighet och sidenmatt tannin
🍽️ En perfekt följeslagare till mörad viltkött och kryddiga ostar för en njutbar måltid
🌿 Tillverkad av den inhemska druvsorten Bovale Sardo, som växer i vinodlingarna i södra Sardinien
förpackningen!
Mer information om Korem Isola dei Nuraghi Rosso IGT - Argiolas
Korem Isola dei Nuraghi IGT från Argiolas lyser intensivt rubinrött i glaset. Buketten utvecklar mycket tilltalande aromer av svarta bär, plommon, rosenblad, örter, kryddor och svart te, med lätta mineralnoter i bakgrunden. I gommen är Korem fyllig, med en kraftfull, mjuk struktur, komplex, med fasta silkeslena tanniner och välintegrerad syra. Den saftiga avslutningen är tät, full av smak och fruktig frisk i den långa eftersmaken.
Vinifiering av Korem Isola dei Nuraghi IGT från Argiolas
För detta toppvin vinifierar Argiolas tre inhemska druvsorter tillsammans: Bovale Sardo 85%, Carignano 10% och Cannonau 5%, som växer i Sa Tanca-vingårdarna nära Selegas, på södra Sardinien. Efter skörden macereras druvorna i 10 till 12 dagar och jäser i tankar av rostfritt stål. Den malolaktiska jäsningen sker i betongtankar som är glaserade med glasfiber. Vinet lagras sedan i 10 till 12 månader på franska barriquer och ytterligare 6 månader på flaska.
När det gäller densitet, frukt och intensitet är det inte på något sätt sämre än sin storebror Turriga. Vinet är en mer elegant motsvarighet till Turriga tack vare den aromatiska Bovale Sardo. Etiketten föreställer ett gammalt grekiskt mynt som hittats i vingårdarna på Argiolas egendom.
James Suckling rekommenderar att dricka den från 2019.
Matrekommendationer för Korem Isola dei Nuraghi av Argiolas
Ett exceptionellt vin som återigen visar potentialen hos sardiska druvsorter. Den perfekta följeslagaren till rätter med rött kött, kid, lamm, bräserade vilträtter som rådjurskotlett, rådjursstek eller vildsvinsragout, mogna, kryddiga ostar. Korem är också perfekt för måltider som kan innehålla antipasti och pasta som semolina gnocchi med basilika och pecorino eller ravioli fylld med mangold och ricotta.
Utmärkelser för Korem Isola dei Nuraghi från Argiolas
- Gambero Rosso: 2 glas för 2014, 2011, 2010
- Duemilavini Bibenda: 4 druvor för 2014
- Vitae AIS: 3 vinstockar för 2014
- Veronelli: 92 poäng för 2014, 3 stjärnor för 2011
- Doctor Wine: 91 poäng för 2014
- James Suckling: 94 poäng för 2014
- Vinous: 91 poäng för 2014, 89 poäng för 2012
- Wine Advocate Robert M.Parker: 90 poäng för 2014 och 2012; 91 poäng för 2011
- Wine Spectator: 90 poäng för 2014
- Wine Enthusiast: 90 poäng för 2012
- Luca Maroni: 88 poäng för 2010
- Fler produkter från Argiolas