konsultation!
förpackning!
leverans!
Det fatlagrade Matura-rödvinet från vinodlingsregionen Pfalz visar en tät lila röd i glaset. Den första doften av Matura rödvin avslöjar nyanser av björnbär och sura körsbär. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av toner av fatåldring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med 7,7 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en enormt smältande textur. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Matura-rödvinet gommen med en behaglig känsla utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Pfalz är övertygande med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av lerjord och löss.
Vinifiering av det röda vinet Matura från Weingut Studier
Grunden för det kraftfulla Matura-rödvinet från Pfalz är druvor från sorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Saint Laurent. I Pfalz växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lerjord och löss. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders mognad i ekbarriquer.
Matrekommendation för Studier Matura rött vin
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till fyllda paprikor, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Weingut Studier