konsultation!
förpackning!
leverans!
Det fatlagrade Erstsemester-rödvinet Bio från vinodlingsregionen Pfalz har en klar purpurröd färg i glaset. Doften av detta röda vin från Pfalz präglas av toner av olika röda och svarta bär och mörka frukter som hjärtkörsbär och plommon. Weingut Studier Erstsemester Rotwein Bio presenterar sig underbart torr för kännaren. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På gommen är strukturen i detta balanserade röda vin underbart lätt. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar det färska röda vinet Bio gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet samtidigt. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Pfalz fängslar med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av lerjord och löss.
Vinifiering av Erstsemester ekologiskt rött vin från Weingut Studier
Det balanserade Erstsemester Bio-rödvinet från Tyskland är en cuvée, veganskt vinifierad från druvsorterna Acolon och Dornfelder. Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av ler och löss. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Erstsemester Red Wine Bio från Weingut Studier
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, ankbröst med sockerärtor eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Weingut Studier