🍷 Pasamonte Utiel-Requena från Bodegas Vegalfaro fascinerar med en kraftfull struktur och komplexa aromer av surkörsbär, läder och eucalyptus
🍽️ Ideal till bakad fårost-paket, rucola-penne eller citron-chili-kyckling med bulgur - perfekt för oförglömliga njutningsstunder
🌍 Tillverkad av utvalda Garnacha-druvor, hyllar detta vin mångfalden i den spanska vinregionen Valencia
förpackningen!
Mer information om Pasamonte Utiel-Requena DOP - Bodegas Vegalfaro
Den kraftfulla Pasamonte Utiel-Requena från Bodegas Vegalfaro kommer in i glaset med en tät lila färg. Näsan på detta röda vin från Bodegas Vegalfaro presenterar alla typer av sura körsbär. Som om det inte redan var imponerande, lägger åldringsprocessen i rostfritt stål till läder och eukalyptus.
Bodegas Vegalfaro Pasamonte Utiel-Requena är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, vilket man kan förvänta sig av ett vin i det höga kvalitetsintervallet. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Med sin närvarande fruktsyra är Pasamonte Utiel-Requena imponerande friskt och livligt på gommen. Detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Valencia har en vacker längd i avslutningen. Återigen finns det antydningar till surkörsbär.
Vinifiering av Pasamonte Utiel-Requena från Bodegas Vegalfaro
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Garnacha. Endast de bästa druvorna användes för detta exceptionellt kraftfulla vin med en enda sort från Bodegas Vegalfaro. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Bodegas Vegalfaro Pasamonte Utiel-Requena
Detta spanska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till bakade fårostpaket, penne med rucola eller citronchilikyckling med bulgur.
- Fler produkter från Bodegas Vegalfaro