Mer information om Pomerol AOP - Château La Grave
Pomerol från Château La Grave i Bordeaux har en ljuslila färg i vinglaset. Efter den första skakningen kan man ana en perfekt balans i detta rödvin, eftersom det inte sticker upp på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och avslöjar underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär, björnbär, jordgubbar och hallon, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som har tillförts genom fatlagringen.
I gommen är Pomerol från Château La Grave underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Texturen i detta välbalanserade rödvin är underbart sammetslen i gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Pomerol, är i slutändan övertygande med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från grus- och lerdominerade jordar.
Vinifiering av Pomerol från Château La Grave
Den balanserade Pomerol från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. Pomerol är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Château La Grave Pomerol
Detta franska vin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till spenatgratäng med mandel, potatispanna med lax eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Château La Grave