- Detta rödvin från de bästa druvorna kompletterar utmärkt rätter som bräserad kyckling i rödvin eller grönsaks-couscous med nötfärsbiffar
- För den kräsne visar sig detta vin från Venetien särskilt komplext
- Detta italienska rödvin är av högsta klass
Raboso Spezièr - Tessère
förpackningen!
Mer information om Raboso Spezièr - Tessère
Den eleganta Raboso Spezièr från Tessère flyter in i glaset med en ljus rubinröd. I glaset visar detta röda vin från Tessère aromer av sura körsbär och moget äpple, kompletterat med peppar. På gommen öppnar Raboso Spezièr från Tessère underbart aromatisk, fruktig och balanserad. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en oerhört köttig, sammetslen och tät textur. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto på en vacker längd. Återigen finns det inslag av surkörsbär och moget äpple. I avslutningen ansluter mineraltoner från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Tessère Raboso Spezièr
Det balanserade Raboso Spezièr från Italien är ett vin med en enda druvsort som vinifieras från druvsorten Raboso. Druvorna växer under optimala förhållanden i Veneto. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i jordar gjorda av lera. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommendation för Raboso Spezièr från Tessère
Detta röda vin från Italien dricks bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till Boeuf Bourguignon, grönsakskuskus med oxkotletter eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Tessère