- Detta rödvin gjort på Teroldego-druvor kompletterar utmärkt rätter som kalvstek med bönor och tomater eller gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram
- Sin ursprung från Trentino-Alto Adige gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallt klimat-odlingsområde
- Detta italienska rödvin passar perfekt
Teroldego - Vindimian Rudi
förpackningen!
Mer information om Teroldego - Vindimian Rudi
Teroldego från Vindimian Rudis penna från Trentino-Alto Adige visar en ljus, rubinröd färg i det virvlade glaset. Till näsan avslöjar detta Vindimian Rudi-rödvin alla typer av jordgubbar.
Vindimian Rudi Teroldego förtrollar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta lätta röda vin är balanserat och komplext i gommen. Detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige övertygar med sin långa eftersmak. Återigen finns det inslag av jordgubbar. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna in.
Vinification of the Teroldego by Vindimian Rudi
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Teroldego. För detta exceptionellt balanserade sortvin från Vindimian Rudi skördades endast obefläckade druvor. I Trentino-Alto Adige växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på kalkstensjordar. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den eleganta Teroldego under några månader på ekfat.
Serveringsförslag för Vindimian Rudi Teroldego
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15-18°C. Det är ett perfekt komplement till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, kalvschnitzel med bönor och tomater eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Vindimian Rudi