- Detta förstklassiga vita vin passar utmärkt till spaghetti med yoghurt-mynta-pesto eller pumpagryta
- Lagringen i barrique och 900 l tonneau gör detta tyska vita vin särskilt krämigt
- Detta tyska vita vin passar perfekt till påsk
förpackningen!
Mer information om Kaisergarten Chardonnay trocken - Tobias Krämer
Kaisergarten Chardonnay från Tobias Krämer från Rheinhessen har en ljus, gyllengul färg i vinglaset. Redan efter den första omrörningen kan man se att detta vita vin har en perfekt balans, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande. Detta vin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett vitt vinglas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av mango, ananas, galliamelon och physalis, som rundas av med solvarma stenar och skogsmark, som har bidragit till lagringen på träfat.
Detta torra vita vin från Tobias Krämer är perfekt för vindrickare som föredrar 0,0 gram socker i sitt vin. Kaisergarten Chardonnay kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 6,6 gram restsocker. I gommen är texturen i detta välbalanserade vita vin underbart krämig och tät. Kaisergarten Chardonnay är underbart fräsch och livlig på gommen på grund av sin kortfattade fruktsyra. I avslutningen imponerar detta vita vin från vinodlingsregionen Rheinhessen med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till physalis och mango. I avslutningen kommer mineralnoter från de kalksten- och lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Tobias Krämer Kaisergarten Chardonnay
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Chardonnay. Endast förstklassiga druvor skördades för detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Tobias Krämer. I Rheinhessen växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på jordar av lera och kalksten. Kaisergarten Chardonnay är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom detta tyska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången med viner från den gamla världen. Det faktum att Chardonnay-druvorna trivs under påverkan av ett ganska svalt klimat har också ett mycket stort inflytande på druvornas mognad. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Därefter sker jäsningen i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Kaisergarten Chardonnay i flera månader på barriquer och 900 l ekfat.
Mat rekommendation för Kaisergarten Chardonnay av Tobias Krämer
Detta tyska vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är perfekt som tillbehör till wokade grönsaker med fisk, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Tobias Krämer