Mer information om Trittenheimer Riesling trocken - Josef Rosch
Moselvinkännare känner till den som J.R. Junior Riesling, men nu har Josef Rosch varit tvungen att döpa om sin Junior i enlighet med tysk vinlagstiftning till Trockenheimer Riesling. Naturligtvis har detta inget inflytande på innehållet, som förblir oförändrat.
I glaset visar Trockenheimer Riesling från Josef Roschs hus en strålande skimrande ljusgul färg. Detta vita vin från den gamla världen hälls upp i ett vitt vinglas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av kvitten, citron, aprikos och päron, avrundade av andra fruktiga nyanser.
Josef Rosch Trockenheimer Riesling imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 9 gram restsocker. Detta är ett äkta lokalt vin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Med sin livliga fruktsyra är Trockenheimer Riesling imponerande fräsch och livlig på gommen.
Vinifiering av Trockenheimer Riesling av Josef Rosch
Grunden för den eleganta Trockenheimer Riesling från Mosel är druvor från druvsorten Riesling. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Trockenheimer Riesling fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Trockenheimer Riesling av Josef Rosch
Detta tyska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt vin till grillad forell med ingefärspäron, sparrissallad med quinoa eller spaghetti med yoghurt-mynta-pesto.
- Fler produkter från Josef Rosch