Mer information om Volnay Les Santenots Premier Cru AOP - Remi Jobard
Den eleganta Volnay Les Santenots Premier Cru från Remi Jobards penna lyser i glaset med en ljus ljusröd. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan du uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i en bourgognekupa och avslöjar underbart uttrycksfulla aromer av björnbär och viol, som avrundas av ytterligare fruktiga nyanser från fatlagringen.
Remi Jobard Volnay Les Santenots Premier Cru är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. I eftersmaken är detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bourgogne förtjusande med sin betydande längd. Återigen dyker det upp inslag av viol och björnbär.
Vinifiering av Volnay Les Santenots Premier Cru av Remi Jobard
Den balanserade Volnay Les Santenots Premier Cru från Frankrike är gjord av Pinot Noir-druvor. Volnay Les Santenots Premier Cru är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, eftersom detta franska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på franska ekfat.
Matrekommendation för Remi Jobard Volnay Les Santenots Premier Cru
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvschnitzel med bönor och tomater, fyllda paprikor eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Remi Jobard