Mer information om Batasarro Calabria - Statti
Vid kanterna visar detta italienska röda också en övergång till granatrött. När man virvlar i glaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken sticker ut vattnigt eller sirapigt eller likörliknande på glasväggarna. Doften av detta röda vin från Kalabrien bestäms av nyanser av olika röda och svarta bär och mörka frukter som sura körsbär och plommon. På gommen är Batasarro Calabria från Statti underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 1,5 g restsocker. Balanserat och komplext, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. På grund av sin nuvarande fruktsyra avslöjar Batasarro Calabria sig för att vara fantastiskt fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Kalabrien är övertygande med en vacker eftersmak. Batasarro Calabria är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom denna italienare utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Efter handskörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras Batasarro Calabria i ytterligare 18 månader på ekfat.
Matrekommendation för Statti Batasarro Calabria
Drick detta röda vin från Italien helst vid en temperatur på 15 - 18°C som ackompanjemang till
- Fler produkter från Statti