🍷 Cantadal Joven Tinto Toro från Bodegas Piedra förtrollar med sin kraftfulla och silkiga kropp, vinifierad av de bästa Tempranillo-druvorna
🍽️ Perfekt till kalvstek eller fyllda paprikor, utvecklar denna ekologiskt certifierade rödvin sin smidiga elegans vid måttlig kylning
🇪🇸 Upptäck den autentiska smaken av vinregionen Kastilien - León med detta puristiska och torra mästerverk
förpackningen!
Mer information om Cantadal Joven Tinto Toro DO - Bodegas Piedra
Den kraftfulla Cantadal Joven Tinto Toro från Bodegas Piedra lyser i glaset med en tät rubinröd. Den första näsan på Cantadal Joven Tinto Toro presenterar anteckningar av sura körsbär. De fruktiga antydningarna till buketten förenas med ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta röda vin från Bodegas Piedra är något för purister som gillar det helt torrt. Cantadal Joven Tinto Toro kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 2,4 gram restsocker. Detta silkeslena rödvin är fylligt och komplext i gommen. Fruktsyran i Cantadal Joven Tinto Toro är anmärkningsvärt rund och gör vinet underbart mjukt. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Castilla y León har en vacker längd i avslutningen. Återigen framträder inslag av surkörsbär.
Vinifiering av Cantadal Joven Tinto Toro från Bodegas Piedra
Den kraftfulla Cantadal Joven Tinto Toro från Spanien är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Tempranillo. Efter skörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Bodegas Piedra Cantadal Joven Tinto Toro
Detta ekologiska rödvin från Spanien passar bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C till kalvschnitzel med bönor och tomater, fyllda paprikor eller grönsakscouscous med köttbullar av nötkött.
- Fler produkter från Bodegas Piedra