✨ Cava Brut Reserva från Vilarnau imponerar med sin eleganta torrhet och den fina balansen av aromer
🍽️ Perfekt till wokkade grönsaker med fisk eller fruktig endivesallad för särskilda njutningsstunder
🍇 Tillverkad av handplockade druvor från druvsorterna Parellada, Viura och Xarel-lo från den renommerade vinregionen Katalonien
förpackningen!
Mer information om Cava Brut Reserva - Vilarnau
Cava Brut Reserva från Vilarnau i Katalonien har en lysande, ljusgul färg i det snurrade glaset. Bubblorna i denna Cava lyser stadigt och fint i glaset. Denna spanska cuvée uppvisar underbart doftande toner av rosa grapefrukt, kumquats, citroner och limefrukter i glaset. Till detta kommer inslag av andra frukter.
Tack vare den behagliga restsötman på 10,5 gram per liter är Cava Brut Reserva särskilt smältande och tät i gommen. Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har tappats på flaska med endast 10,5 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen har detta lättfotade mousserande vin en underbart smältande och tät textur. Fruktsyran i Cava Brut Reserva är anmärkningsvärt avrundad och gör detta vin underbart smidigt. I avslutningen imponerar detta vin från vinodlingsregionen Katalonien med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av apelsin och grapefrukt.
Vinifiering av Vilarnau Cava Brut Reserva
Basen för den eleganta Cava Brut Reserva från Katalonien är druvor från druvsorterna Parellada, Viura och Xarel-lo. Bären till detta mousserande vin från Spanien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. När druvorna har skördats förs de omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Nu följer jäsningen av de grundläggande vinerna. Efter att cuvéen har satts samman följer ytterligare lagring på grundval av klassisk flaskjäsning. Detta följs av flasklagring i 18 månader.
Matrekommendation för Cava Brut Reserva från Vilarnau
Detta spanska mousserande vin bör avnjutas mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är perfekt som sällskapsvin till wokade grönsaker med fisk, yoghurtmousse med vallmofrön eller fruktig endivesallad.
- Fler produkter från Vilarnau