Mer information om Champagner Brut Rosé - Champagne Irroy
Champagne Brut Rosé från vinodlingsregionen Champagne presenterar sig i en strålande skimrande gyllengul i glaset. Bubblorna i detta mousserande vin är extremt fina, eleganta och långvariga. Efter den första virvlingen kännetecknas det mousserande vinet av en fascinerande lätthet som gör att det dansar livligt i glaset. Bouqueten på detta mousserande vin från Champagne förtrollar med toner av plommonmarmelad, Mon Cheri-körsbär, sylt av vilda bär och romgryta. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer brioche, gräddgodis och jästplatta in i spelet.
Champagne Brut Rosé visar sig vara särskilt krispig och silkeslen i gommen tack vare sin behagliga restsötma på 10,7 gram per liter. Champagne Brut Rosé från Champagne Irroy är perfekt för alla vinentusiaster som vill ha så lite restsötma som möjligt i sitt vin. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin. I gommen är detta lättfotade mousserande vin underbart krispigt och silkeslent. Med sin närvarande fruktsyra är Champagne Brut Rosé exceptionellt friskt och livligt på gommen. Det mousserande vinet från vinodlingsregionen Champagne har en mycket lång eftersmak. Återigen finns det antydningar till Mon Cheri körsbärs- och plommonmarmelad. I eftersmaken tillkommer mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Champagne Irroy Champagne Brut Rosé
Detta eleganta mousserande vin från Frankrike framställs av druvsorterna Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Champagne-regionen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Champagne Brut Rosé påverkas naturligtvis av mer än bara jordmånen i Champagne. Denna fransman kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, med en exceptionellt imponerande presentation. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och pressas försiktigt. Därefter följer jäsningen av basvinerna. När champagnen har blandats mognar den ytterligare med hjälp av den klassiska flaskjäsningsmetoden. Därefter mognar Champagne Irroy Champagne Brut Rosé i 24 månader på full jästfällning.
Rekommenderad mat för Champagne Irroy Champagne Brut Rosé
Denna champagne från Frankrike serveras bäst kyld vid 5 - 7°C som tillbehör till fläderblom yoghurtglass med citronmeliss, persika-passionsfrukt dessert eller banantrifli i glas.
- Fler produkter från Champagne Irroy