konsultation!
förpackning!
leverans!
Chardonnay Bio från Weingut Studier i Pfalz har en ljus, gyllengul färg i glaset. Detta tyska vin av en enda sort presenterar underbart uttrycksfulla toner av aprikoser i glaset. Detta åtföljs av inslag av .
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det tappades på flaska med 6,3 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta krämiga vita vin är balanserat och komplext och presenterar sig på gommen. Med sin livliga fruktsyra visar sig Chardonnay Bio vara fantastiskt friskt och livligt på gommen. I avslutningen glädjer detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Pfalz äntligen med sin vackra längd. Återigen finns det antydningar till aprikos. I eftersmaken ansluter mineralnoter från ler- och lössdominerade jordar.
Vinifiering av vingården Studier Chardonnay Bio
Den balanserade Chardonnay Bio från Tyskland är ett vin med en enda sort, tillverkat vegan från druvsorten Chardonnay. I Pfalz växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lerjord och löss. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Därefter sker jäsningen i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Chardonnay Bio fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Mat rekommendation för Studier Chardonnay Bio vingård
Detta vita vin från Tyskland ska helst avnjutas måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt komplement till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, fruktig endivesallad eller wokade grönsaker med fisk.
- Fler produkter från Weingut Studier