🍇 Château Cardus Médoc AOC fascinerar med sin silkiga och harmoniska karaktär av Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot
🍽️ Perfekt till långkokt kyckling i rödvin eller fin grönsaks-couscous med nötfärsbiffar
🌍 Denna exquisita rödvin kommer från den berömda Bordeaux och förkroppsligar traditionen från Château La Cardonne
Leveranstid ca. 4-6 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Château Cardus Médoc AOC - Château La Cardonne
Château Cardus Médoc från Château La Cardonne i Bordeaux har en klar, purpurröd färg i det lutande glaset. Om man håller glaset snett kan man se en övergång av färgen mot tegelrött i kanterna. När man snurrar glaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I doften avslöjar detta Château La Cardonne-rödvin alla möjliga sorters moreller, svarta vinbär, blåbär, björnbär och plommon. Som om det inte redan var imponerande kommer andra aromer som pepparkakskrydda, kanel och kakaobönor.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett premiumvin förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en oerhört silkeslen och köttig textur. Finalen av detta röda vin från Bordeaux vinodlingsregion glädjer äntligen med en vacker efterklang.
Vinifiering av Château La Cardonne Château Cardus Médoc
Grunden för den balanserade Château Cardus Médoc från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring.
Rekommenderad mat för Château Cardus Médoc från Château La Cardonne
Detta röda vin från Frankrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till grönsakscouscous med biffkakor, bräserad kyckling i rött vin eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château La Cardonne