Mer information om Clos de la Roche Grand Cru AOC - Louis Jadot
I glaset presenterar Clos de la Roche Grand Cru från Louis Jadot en ljusröd färg. Om du snurrar vinglaset kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Till näsan visar detta Louis Jadot-rödvin alla typer av hallon och sura körsbär. Som om detta inte redan var imponerande tillför lagringen på små träfat skogsgolv och läder.
Louis Jadot Clos de la Roche Grand Cru är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av en vinikon. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. Avslutningen på detta mycket mogna röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne, närmare bestämt från Cote de Nuits och Haute Cotes de Nuits, glädjer slutligen med betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av de kalksten-dominerade jordarna.
Vinifiering av Clos de la Roche Grand Cru från Louis Jadot
Den balanserade Clos de la Roche Grand Cru från Bourgogne är gjord av Pinot Noir-druvor. I Bourgogne växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på kalkstensjordar. Självklart bestäms Clos de la Roche Grand Cru också av klimat- och stilistiska faktorer Cote de Nuits och Haute Cotes de Nuits. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Clos de la Roche Grand Cru uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Clos de la Roche Grand Cru fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 18 månader.
Matrekommendation för Louis Jadot Clos de la Roche Grand Cru
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till fyllda paprikor, pumpagryta eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Louis Jadot