✨ Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo presenterar sig i en briljant platinagul färg med en livlig och långvarig perlage
🍽️ Njut av den perfekt kyld till läckra spaghetti med yoghurt-mint-pesto eller en uppfriskande grönsallad med rödbetor
🍇 Tillverkad av den välrenommerade Cantina Montelliana från vinregionen Veneto med den ädla Glera-druvan
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo DOCG - Montelliana
Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo från vinodlingsregionen Veneto presenterar sig i ett briljant skimrande platinagult glas. Gnistret från detta mousserande vin skimrar vitalt och långvarigt i glaset. I doften avslöjar detta mousserande vin från Montelliana alla typer av akacia, körsbärsblomma, apelsinblomma, jasmin och äpplen. Som om det inte vore imponerande nog tillför den rostfria stållagringen svart te, kakaobönor och orientaliska kryddor.
Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo från Montelliana är perfekt för alla vinkännare som gillar torrt. Den är dock aldrig gles eller spröd, utan rund och len. Montelliana Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo avslöjar en otroligt fruktig smak på tungan, vilket naturligtvis beror på dess återstående sötma. I gommen har detta lättfotade mousserande vin en underbart lätt struktur. Tack vare sin balanserade fruktsyra smickrar Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo gommen med en sammetslen känsla, utan att sakna saftig livlighet. Detta mousserande vin från vinodlingsregionen Veneto har en vacker längd i avslutet. Återigen framträder inslag av apelsinblomma och kvitten.
Vinifiering av Montelliana Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra torr Asolo
Detta mousserande vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Glera. Endast förstklassiga druvor skördades för detta exceptionellt eleganta vin av en enda sort från Montelliana. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och krossas noggrant. Detta följs av jäsningen av basvinerna.
Matrekommendation för Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra torr Asolo från Montelliana
Upplev detta mousserande vin från Italien mycket väl kylt vid 5-7 °C till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, grönsallad med rödbetor eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Cantina Montelliana