Mer information om Costamiòle Riserva Nizza DOCG - Prunotto
Om man lutar glaset lite syns en övergång av nyansen mot granatrött vid kanterna. Efter den första virvlingen visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Detta italienska vin av en enda sort presenterar underbart doftande toner av mullbär, svarta vinbär, morello-körsbär och plommon i glaset. Dessutom finns det inslag av orientaliska kryddor, svart te och kanel.
På gommen öppnar Costamiòle Riserva Nizza från Prunotto behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen, smältande, sammetslen och tät. På finishen glädjer detta vin från Piemonte vinodlingsregion, som är mycket lagringsbart, äntligen med betydande längd. Återigen finns det antydningar till plommon och morellkörsbär. I eftersmaken ansluter mineralnoter från marl- och kalkstensdominerade jordar.
Vinifiering av Costamiòle Riserva Nizza av Prunotto
Den kraftfulla Costamiòle Riserva Nizza från Italien är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Barbera. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten, lera och märgel. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till Costamiòle Riserva Nizza uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen. Mognad i träfat följs av omfattande flaskåldring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Prunotto Costamiòle Riserva Nizza
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvkött. Det är ett perfekt tillbehör till kalv- och lökgryta, gåsbröst med rödkål och mejram eller spagetti med kapris- och tomatsås.
- Fler produkter från Prunotto