Mer information om Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Masi Agricola
OBSERVERA! Årgång 2013 är en raritet. Vi har bara 150 flaskor!
Den kraftfulla Costasera Amarone della Valpolicella Classico från Masi Agricola kommer in i glaset med en tät rubinröd färg. Med en liten sidolutning avslöjar rödvinsglaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man snurrar glaset avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Till näsan presenterar detta Masi Agricola-rödvin alla slags björnbär, damsons, sylt av vilda bär, blåbär och romkruka. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat kanel, bitter choklad och orientaliska kryddor.
Detta italienska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Avslutningen på detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Amarone della Valpolicella DOCG, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Masi Agricola Costasera Amarone della Valpolicella Classico
Grunden för den kraftfulla Costasera Amarone della Valpolicella Classico från Veneto är druvor från sorterna Corvina, Molinara och Rondinella. När druvorna har skördats förs de omedelbart till presshuset. Här sorteras de och mals noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Costasera Amarone della Valpolicella Classico i 24 månader på franska och slavonska ekfat. Lagringen på ekfat följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Masi Agricola Costasera Amarone della Valpolicella Classico
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, spagetti med kapris-tomatsås eller penne med ruccola.
Utmärkelser för Masi Costasera Amarone
- James Suckling: 94 poäng för 2013
- Wine Enthusiast: 93 poäng för 2013
- Robert Parker: 92 poäng för 2013
- Wine Spectator: 91 poäng för 2013
- Fler produkter från Masi Agricola