🍷 Costasera Amarone della Valpolicella Classico imponerar med sin kraftfulla struktur och den eleganta lagringen i ekfat
🍴 Njut av detta rödvin idealiskt till stekt kalvlever eller en pastarätt med tomatsås
🇮🇹 Druvorna kommer från Venetien, från noggrant utvalda druvsorter som Corvina och Rondinella från det renommerade vingården Masi Agricola
förpackningen!
Mer information om Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Masi Agricola
Den kraftfulla Costasera Amarone della Valpolicella Classico från Masi Agricola kommer i glaset med en tät rubinröd färg. Med en liten rörelse i sidled avslöjar rödvinsglaset en charmig granatröd färg i kanterna. När glaset snurras visar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i körsbären på kanten av glaset. I doften bjuder detta Masi Agricola-rödvin på alla möjliga sorters björnbär, plommon, sylt av vilda bär, blåbär och romgryta. Som om inte det redan vore imponerande, tillkommer kanel, mörk choklad och orientaliska kryddor tack vare lagringen på små träfat.
Detta italienska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt låg restsockerhalt. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter och därför, trots sin torrhet, glädjer detta italienska naturligtvis med den finaste balansen. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Texturen i detta kraftfulla rödvin är underbart tät i gommen. Avslutningen på detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Veneto, eller mer exakt från Amarone della Valpolicella DOCG, är slutligen förtjusande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Masi Agricola Costasera Amarone della Valpolicella Classico
Druvor från druvsorterna Corvina, Molinara och Rondinella utgör grunden för den kraftfulla Costasera Amarone della Valpolicella Classico från Veneto. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning på små ekfat vid kontrollerade temperaturer. I slutet av denna process lagras Costasera Amarone della Valpolicella Classico i ytterligare 24 månader på franska och slavonska ekfat. Lagringen på ekfat följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Masi Agricola Costasera Amarone della Valpolicella Classico
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är det perfekta komplementet till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, spagetti med kapris och tomatsås eller penne med rucola.
Utmärkelser för Masi Costasera Amarone
- James Suckling: 94 poäng för 2013
- Wine Enthusiast: 93 poäng för 2013
- Robert Parker: 92 poäng för 2013
- Wine Spectator: 91 poäng för 2013
- Fler produkter från Masi Agricola