🍇 Les Jalets Rouge från Paul Jaboulet Aîné är ett elegant rödvin med fascinerande fruktnoter och en fin komplexitet
🍽️ Njut av detta fylliga vin perfekt till långsamt tillagat kyckling i rödvin eller mustig Boeuf Bourguignon
🌄 Detta utsökta vin kommer från den berömda Rhône-dalen och består av noggrant handplockade Syrah-druvor
Leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Les Jalets Rouge - Paul Jaboulet Aîné
Les Jalets Rouge av Paul Jaboulet Aîné från Rhônedalen har en lysande lila färg i glaset. Efter den första virvlingen har detta röda vin en fascinerande lyster som får det att dansa i glaset. Hällt i ett Bordeaux-glas bjuder detta röda vin från Frankrike på underbart komplexa aromer av blåbär, björnbär, svarta vinbär och mullbär, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser.
I gommen öppnar sig Les Jalets Rouge från Paul Jaboulet Aîné underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Lättfotad och mångfacetterad, detta köttiga röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från Rhône Valley vinodlingsregion, som är mycket kapabel att mogna, fängslar äntligen med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av kalksten och vulkanisk sten.
Vinifiering av Les Jalets Rouge från Paul Jaboulet Aîné
Den eleganta Les Jalets Rouge från Rhônedalen är gjord av Syrah-druvor. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rhônedalen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och vulkanisk sten. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna till Les Jalets Rouge uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor. Fatlagringen följs av en lång flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Les Jalets Rouge från Paul Jaboulet Aîné
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till bräserad kyckling i rött vin, ossobuco eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Paul Jaboulet Aîné