konsultation!
förpackning!
leverans!
Gewürztraminer från vinodlingsregionen Rheinhessen presenterar sig i ett briljant skimrande kopparguld i glaset. Den första doften av Gewürztraminer avslöjar toner av ananas, brioche och bananer. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Vinet har en saftig och fruktig smak. Det buteljerades med generösa 16,8 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin överdådighet. Kein Gewürztraminer kan med rätta beskrivas som exceptionellt fruktdrivet och sammetslent, eftersom det har vinifierats med en underbart söt smakprofil. I gommen är texturen i detta lättfotade vita vin underbart smältande och sammetslen. I avslutningen bjuder detta unga vin från vinodlingsregionen Rheinhessen äntligen på en härlig längd. Återigen dyker antydningar om stuvade päron och ananas upp.
Vinifiering av Hans Baer Gewürztraminer
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Gewürztraminer. Endast det bästa druvmaterialet togs in för detta underbart eleganta sortvin från Hans Baer. Druvorna till detta vita vin från Tyskland skördas, när de är helt mogna, särskilt snabbt och vid den svalaste möjliga tidpunkten på dagen för att bevara deras aromer. När druvorna har skördats förs de omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Gewürztraminer från Hans Baer
Detta tyska vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är ett perfekt vin till björnbärskräm, yoghurtmousse med vallmofrön eller vårrullar med köttfärsfyllning.
- Fler produkter från Hans Baer