🍷 Grand Cru Classé Pessac-Léognan AOC från Château Pape Clément imponerar med sin eleganta torrhet och silkeslen, köttig textur
🍽️ Detta utsökta rödvin harmoniserar perfekt med delikatesser som kalvstek eller klassisk Boeuf Bourguignon
🌍 Från de ädla druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot skapas ett mästerverk i Bordeaux
Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Grand Cru Classé Pessac-Léognan AOC - Château Pape Clément
Det eleganta Grand Cru Classé Pessac-Léognan från Château Pape Clément flödar in i glaset med en klar purpurröd färg. Om man snurrar på vinglaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker upp på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Denna franska cuvée visar underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär och plommon i glaset. Det finns också inslag av andra frukter.
Château Pape Clément Grand Cru Classé Pessac-Léognan imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. I gommen har detta välbalanserade rödvin en underbart silkeslen och fyllig textur. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux på en vacker längd. Återigen framträder inslag av svarta körsbär och blåbär.
Vinifiering av Grand Cru Classé Pessac-Léognan från Château Pape Clément
Detta balanserade röda vin från Frankrike är tillverkat av druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsning vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av lagring.
Matrekommendation för Grand Cru Classé Pessac-Léognan från Château Pape Clément
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till kalvschnitzel med bönor och tomater, boeuf bourguignon eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Château Pape Clément