🍷 Grand Vin Saint Estèphe AOC från Château de Pez förtrollar med en sidenliknande köttig textur och en kraftfull aromatik
🍽️ Ideal till fint grönsaks-couscous, mustiga lammgrytor eller kokt kyckling i rödvin
🌍 Denna utsökta cuvée förenar Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot från de kalkhaltiga och grusiga jordarna i Bordeaux
Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Grand Vin Saint Estèphe AOC - Château de Pez
I glaset avslöjar Grand Vin Saint Estèphe från Château de Pez en tät karmosinröd färg. Med lite sidopositionering visar rödvinsglaset en charmig granatröd ton vid kanterna. När vinglaset snurras visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Doften av detta röda vin från Bordeaux övertygar med inslag av blåbär, svarta vinbär, mullbär och björnbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs svart te, pepparkakskrydda och vanilj till.
Detta torra rödvin från Château de Pez är perfekt för purister som föredrar att dricka torrt. I gommen är texturen i detta kraftfulla rödvin underbart silkeslen och köttig. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux är i slutändan övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av kalksten och grusdominerade jordar.
Vinifiering av Grand Vin Saint Estèphe från Château de Pez
Den kraftfulla Grand Vin Saint Estèphe från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av kalksten och grus. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i källaren vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av lagring.
Matrekommendation för Château de Pez Grand Vin Saint Estèphe
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det passar perfekt till grönsaker. Det är ett perfekt tillbehör till grönsakscouscous med köttbullar, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Château de Pez